championatus 201701Ragyogó idő volt ma a bábolnai versenypályán, a Championátus első napján. Népes mezőny gyűlt össze, 231 lovas versenyzett.

Regionális versenyszámmal, az R100-zal kezdtük a napot. A 44 indulóból Cser Attila egy újabb tehetséges lovával Quelle-lel nyert. 6. helyen végzett ménesünk lovasa, Bertók Mátyás Mesemaratonnal.

A kezdő lovasok ma 18-an voltak. Cukteras Kinga és Ameko Cupido szerezték meg az első helyet magas, 8,8 stílusponttal. Ezután a championatus első versenyszáma következett, a póni kategória. A 7 versenyzőből Csókány Lili nyerte a stílusversenyt Don Pedro-val. 7,9 stíluspontot kaptak. Az ezt követő gyermek kategóriában Gulyás Dominik győzött Öcsivel, 8,6 stílusponttal.

Ezután a Serdülő B kategória következett. Szeép-Pataki Júlia és Bognár Csitri már rutinos párosnak számít, egy szép lovaglással 8,4 stíluspontot kapva, a képzeletbeli dobogó legfelső fokán végeztek. 17 amatőr lovas gyűlt ma össze. Bandi Barbara már a diósgyőri első fordulóban is remek formában volt, most sem állt meg az első helyig. Flugos nevű lovával győzött a kétfázisos versenyszámban. Ezután egy 42 indulós 110 centiméteres hibaidős szám következett. Hegedűs Kristóf-Tűzmadár párosa volt a leggyorsabb hibátlan 49,12 mp idővel. Épp, hogy lecsúszva a győzelemről 1,56 másodperccel mögötte, ménesünk versenyzője, Bertók Mátyás szerezte meg a második helyezést Shagya VII-3 nevű lovával.

Ezután a Serdülő A kategória következett 120 centiméteren. A kétfázisos versenyben szintén egy rutinos páros, Vajay Dóra- Balouvalley győzött. Az Utánpótlás kategóriában 16 versenyző volt. A 125 cm-es, kétfázisos pályán végül a leggyorsabb hibátlan Németh Georgina és Stella volt.

Ezután egy 120 cm-es, hibaidős nyitott versenyszám következett. Horváth Gábor győzött Georgie's Balu nevű lovával. A nap utolsó versenyszáma a 125 cm magas volt. Hegedűs Kristóf mai második győzelmét most Emperor M nevű lovával szerezte meg.

Gratulálunk mindenkinek!

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok    2943 Bábolna, Mészáros út 1.
Tel.: +36 34/569-200    Fax: +36 34/569-202    E-mail: menesbirtok@babolnamenes.hu

Honlapkészítés: R-BIS