20170617

A mai napon Bábolna világhírű ménesparancsnokáról, Pettkó-Szandtner Tiborról elnevezett nemzetközi CSI**, CSIU25, CSIYH kategóriájú díjugrató versenyünkön a Fiatal Lovak döntőjével nyitották a versenynapot. A hatéves lovak 125, a hétéves lovak 130 centiméteren versengtek. Az összevetésbe 12 páros jutott be. A döntő győzelme ma Aleksandr Lis (BLR)-Valerica párosé lett. 2. helyezett a Pataki Ménes versenyzője Horváth Balázs és PM Quintera, harmadik helyezett Török Sándor-BN Silver.

Kis szünet után folytatódott a versenynap a Középkör döntőjével. A "Győztes kör" kiírás egy nagyon érdekes versenyszámot takar. Az induló lovasok 25 százaléka jut be az összevetésbe (de minden esetben minden hibátlan), és erre új startlista készül, melynek sorrendje fordított, tehát a legjobb idejű hibátlan lovas indul legutoljára. A rövidített pályán mindenki nulláról indul, nem hozza magával az alappálya idejét és hibapontjait. 49 lovas 135 centiméteren versengett. Az összevetésben mindhárom helyen magyar győzelem született, Krucsó Szabolcs és Chacco Boy győztek 33,16 mp idővel. Második helyezett ifj. Szabó Gábor-Timpex Emlék, mindössze 28 századdal lemaradva mögötte. Harmadik helyezett lett Mráz Tamás a tehetséges HCSR Centerrel 33,86 mp-cel.

Ezután az U25 döntője következett egyszeri összevetéssel. 135 cm-en 27 lovas küzdött az elsőségért. Az összevetésből végül az egész hétvégén kitűnő formát mutató Sopronyi Réka-Donald párosa  került ki győztesen. 2. Constantin Cojocariu (ROU)-Lancor, 3. Mészáros Marcell-Vostok.

Időrendben a  nap legfontosabb versenyszáma, a Grand Prix következett, melyet végeredménye alapján képzeletben átnevezhetnénk a magyarországi nagy sportlótenyésztő ménesek versenyének is. Ez volt az év legrangosabb versenyszáma, az Európa- és világbajnokságra is minősülést lehetett szerezni, és értékes pontokat a világkupa döntőre való bejutáshoz. A 29 indulóból mindössze egyetlen párosnak sikerült hiba nélkül lovagolnia a Nagydíjban. A Pataki Ménes lovasa, Horváth Balázs és lova, PM Diana, magabiztosan teljesítették a rájuk szabott feladatot, és nyerték meg a legjobbnak járó díjat. A Sáripuszta Ménes versenyzője, Gombos László és Bukfenc, szintén kitűnő lovaglással, de sajnos az időért kapott 1 hibaponttal a második helyen zárt. 3. helyen a Timpex Ménes lovasa, ifj. Szabó Gábor és Timpex Ben Hur végeztek, egy potya verőhibával.

Ezután a 115 cm magas VIP Tour következett. Ma 18 versenyző adta le nevezését. A hibaidős versenyszámban Vajay Dóra és Balouvalley győztek egy szép, gyors, hibátlan pályával. 2. helyezett Szabó Szintia-Chaccinue, 3. helyezett Törő Csongor-Chacco. A záró versenyszám a 120 centiméteres Kiskör volt. A 32 lovasból az első három helyezett igen erős tempót diktált, és a végső sorrendben is szoros időeredményű volt. Mindhárman 59 másodpercen belül lovagolták a pályákat. Végül a leggyorsabb hibátlan Szekeres Ágota (Equest LK) lett Cordoba nevű lovával,  Fazekas István (Határőr Dózsa LK) és Elise most a második helyre kerültek, harmadik Busi Sándor (Equest LK) és Génius.

Gratulálunk a győztes és a helyezett versenyzőknek!

Kép és szöveg: Hajdu Krisztina/ lovasfoto.hu

több információ a versenyről:

https://www.facebook.com/pg/babolnanemzetimenesbirtok/photos/?tab=album&album_id=1315811385204564
 
Képünkön: Horváth Balázs-PM Diana

 

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok    2943 Bábolna, Mészáros út 1.
Tel.: +36 34/569-200    Fax: +36 34/569-202    E-mail: menesbirtok@babolnamenes.hu

Honlapkészítés: R-BIS