20170617

Remek lovaglások, izgalmas versenyszámok zajlottak a mai napon.

Az első ismét a VIP Tour volt. A 15 lovas egyszeri összevetéses versenyszámban mérte össze tudását. Négy lovas jutott be a végső megmérettetésbe. Vandlik Júlia győzött Cashew nevű lovával az összevetésben, 39,48 mp-cel. Törő Csongor ma megmutatta, hogy nem csak a hibaidős versenyszámokban ügyes, hanem szép alappályákat is tud lovagolni. Végül az összevetésben 2. helyen végzett Chaccóval, 3. helyen pedig másik lovával Cassis SZM-mel.

34 versenyzőt láthattunk a mai második, 120 cm-es egyszeri összevetéses versenyszámban. Nyolc lovas került be az összevetésbe, melyből megismételve tegnapi győzelmét, most is Fazekas István-Elise párosa volt a legjobb. 2. helyezett Mészáros Marcell-Zóna párosa. 3. helyezett Oláh Szabolcs-Eclipse.

A 6-7 éves fiatal lovak következtek. 37 induló kétfázisos versenyszámban mérkőzött meg egymással. A hétéves Timpex Gerle és ifj. Szabó Gábor az első fázis után begyújtották a rakétákat, és fantasztikus gyorsasággal abszolválták a második fázist, ezzel megnyerték a számot. Második helyen szintén egy hétéves ló végzett, Valerika. Lovasa a belorusz versenyző Aleksandr Lis. A harmadik helyezett egy kitűnő páros, Sifu és Cser Attila.

A Középkör versenyszám  130 cm-en zajlott. Szoros volt a küzdelem, aminek a vége ifj. Szabó Gábor győzelmét hozta. Most a szürke Timpex Emlékkel, utolsó előtti indulóként rendezte át a végső sorrendet. A második helyezett Krucsó Szabolcs-Leon-G. Harmadik helyen a tegnapi győztes páros, az osztrák Markus Saurugg és Chester 24 zárt.

Az ezt követő U25 versenyszám ugyanaz a "vadász" versenyszám volt, ugyanazon a pályán, mint a Középkör. A 28 lovas félelmetes tempót diktált, de Szilágyi Rékát senki nem tudta legyőzni. Médea Of Brightness nevű lovával évek óta nyerő párost alkotnak, ez most sem volt másképp. 2. helyezett Máriás Sára-Cantus Clay, 3. Mészáros Marcell és Vostok.

A nap utolsó, egyben legnagyobb versenyszáma, a Nagykör ma hibaidős volt. 47 induló volt az Erdélyi Magdolna nemzetközi pályaépítő által épített versenyszámban. A feladatokkal teli, de jól lovagolható pályán újra Markus Saurugg és Baloubet du ETL volt a verhetetlen páros. Második helyezést egy román versenyző, Andrea Herck ért el. Lova neve Quintinus II. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára léphetett fel a két héttel ezelőtti balatonvilágosi Grand Prix győztes párosa: Vándor Zsófia-Quintus.

Gratulálunk!

több kép:

https://www.facebook.com/pg/babolnanemzetimenesbirtok/photos/?tab=album&album_id=1314916635294039

kép és szöveg: Hajdu Krisztina/ lovasfoto.hu

Képünkön: Markus Saurugg (AUT) és Baloubet du ETL

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok    2943 Bábolna, Mészáros út 1.
Tel.: +36 34/569-200    Fax: +36 34/569-202    E-mail: menesbirtok@babolnamenes.hu

Honlapkészítés: R-BIS