nagykor markus sauruggBábolna világhírű ménesparancsnokáról, Pettkó-Szandtner Tiborról elnevezett CSI**-W, CSIU25, CSIYH kategóriájú nemzetközi díjugrató versenyünk első napja remekül sikerült június 16-án.

Az esős reggel sem zavarta meg a versenyzőket. A mai nap a gyorsaságról szólt, kétfázisos és hibaidős versenyszámokat láthattak a nézők. Az első versenyszám egy VIP tour volt, mely 110 centiméteren zajlott. Egy fiatal lovas, Törő Csongor - aki már a múlt héten is parádésan közlekedett különféle versenyszámokban a balatonvilágosi országos minősítőn - győzött Chaccóval. Második Dobos Andrea-Lord, harmadik pedig Kollár Péter és Acoland lett.

A Kiskörbe 38 nevezés érkezett. A 120 centiméteres kétfázisos versenyszámban a kiskunhalasi Fazekas István és Elise győztek 28,11 mp idővel, akik szintén már többször megcsillogtatták gyors és hibabiztos tehetségüket. Második nagyon kicsivel, csak 24 századmásodperccel lemaradva mögötte Szekeres Ágota-Cordoba párosa. Harmadik szintén 29 másodperc alatt Szilágyi Sándor Carolus Z nevű lovával.

Ezután a Fiatal lovak versenyszáma következett. Itt is szoros eredmény született, de a leggyorsabb hibátlan az Airvent LK versenyzője, 56,06 mp-cel Horváth Balázs lett PM Quintera nevű lovával. Mindössze 14 századmásodperccel lecsúszva az első helyről, Szotyori Nagy Kristóf Timpex Glóriával vihette haza a 2. helyezésért járó plakettet. 3. helyen és még mindig 57 mp alatt Rezgő Zoltán-K Waimea nevű lovával végzett.

A Középkörre 26 nevezés érkezett. Ma az osztrák zászló lengett az eredményhirdetésnél, Markus Saurugg és Chester 24 verhetetlenek voltak. 2. helyen végzett legjobb magyarként Horváth Balázs és PM La Conta Z. 3. helyezett Krucsó Szabolcs és Vincento 6.

Ezután az U25 korosztály következett 130 cm-en. Pongrácz Lilián és Impuls párosa ma remek formát mutatva, gyönyörű pályával győztek. 2. helyen egy szintén kitűnő páros: Sopronyi Réka Donald nevű lovával, míg 3. helyen zárt Mészáros Marcell és Comedy Star.

A nap utolsó, egyben legnagyobb versenyszáma a 140 cm-es Nagykör volt, 56 indulóval. Markus Saurugg (képünkön) nem bízta a véletlenre, az első és a második helyet is bezsebelte. Elsőként Texas I végzett, míg a második helyezést Baloubet By ETL-lel szerezte meg. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára ma Krucsó Szabolcs és Leon-G kerültek.

Gratulálunk mindenkinek!
Ne feledjétek, holnap reggel 8 órakor kezdjük a napot a VIP Tour-ral!

További fényképek a pénteki versenynapról >>

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok    2943 Bábolna, Mészáros út 1.
Tel.: +36 34/569-200    Fax: +36 34/569-202    E-mail: menesbirtok@babolnamenes.hu

Honlapkészítés: R-BIS