Megkapo07 kicsiMegkapó megnyerte a hároméves kancák számára kiírt klasszikus versenyt Martin Srnec zsokéval. A The Bogberry apaságú kanca Jaroslav Hanácek tréner felügyelete alatt, Szlovákiában készül a versenyekre. Megkapó nagyanyja, Megmondtam, a 2003-as Kancadíj nyerője volt, míg anyja, Megértő 2009-ben nyerte a Hazafi Díjat.
A Magyar Derbyben elért második helyezése alapján Megkapó a Kancadíj favoritjaként állt a starthoz, és meg tudta erősíteni, hogy ő a legjobb kanca hazánkban. 400 méterrel a cél előtt kezdte otthagyni a mezőnyt, és végül hat hosszas fölénnyel győzött a cseh Alegoria előtt. A nagy vetélytárs, a Derbyben harmadik helyezett MissTurpan a negyedik helyen ért célba Eltham mögött.
A Kancadíj mezőnyének két legjobb magyar tenyésztésű lova Dióspusztáról származik. Megkapó mellett az ötödik helyen célba érő Áloműző (The Bogberry x Álomarcú lány) is saját tenyésztésű lovunk, mely Rácz Attila bérleményében áll.
A nap többi futamában mind a bérleményben lévő, mind a saját futtatású lovaink helytálltak. Az Alcobaca Hendikepben Glenda és Cassiopeia a második és harmadik helyen végeztek. A Csontos Pál bérleményében álló Love Story az Elit osztályú Nyári Hendikepben másodikként ért célba.
A futamok eredményei és videófelvételei az alábbi linken megtekinthetők: http://loversenyzes.hu/?p=1888

Megkapo03 kicsi   Glenda es Cassiopeia kicsi Megkapo gyoztesek kore05 kicsi 

Fotó: Dr. Kovács Gábor / Alagi Zsokéiskola - Hungarian Jockey School
és Katona Zita / Zita Katona Photography

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok    2943 Bábolna, Mészáros út 1.
Tel.: +36 34/569-200    Fax: +36 34/569-202    E-mail: menesbirtok@babolnamenes.hu

Honlapkészítés: R-BIS