Meteorit2 kicsiJúlius utolsó hétvégéjén, a Derbyt követő szünet után kiválóan kezdtek a lovaink. A Kisbér anyjáról elnevezett 1000 méteres Mineral Díjban a dióspusztai tenyésztésű, Kegyúr x Meridián származású lovunk, Meteorit ismét maga mögé utasította a mezőnyt. Legutóbb a Derby hétvégéjén a Flandorffer Tamás Emlékversenyben is győzni tudott, akkor is Frog House előtt. Most a 200 méterrel rövidebb távon még nagyobb fölénnyel tudott nyerni. Harmadikként szintén ménesünk lova, a Kegyúr x Star Line származású Speedtest futott be.
A ménes által életre hívott kezdeményezés ezen a hétvégén is sikereket hozott a futtatóknak, miszerint az általunk tenyésztett lovakat nem csak megvásárolni lehet, de bérbe is lehet venni. A nap nyitófutamában a The Bogberry x Napernyő származású hároméves Napos győzött, melyet Csupor Ferenc tréner bérel, míg a második futamban, a Nyeretlen Kétévesek Versenyében a Németh Ildikó bérleményében álló Steady As A Rock x Saffwah származású kétéves Salsa győzött.

A futamok eredményei és videófelvételei az alábbi linken megtekinthetők: itt.

A Magyar Turf mostani számában Száraz György a 93. Magyar Derbyben második helyen végzett lovunkat, Megkapót méltatta:
„Ha rátekintünk Megkapó származási táblájára, igen sok jó teljesítményű mént és kancát is találunk, amelyek alátámaszthatják Megkapó kiváló Derby szereplését. Apja The Bogberry hosszútávú group versenyekben is jól szereplő amerikai tenyésztésű mén, de az anyai vonalon Megértő apjaként jegyzett Horatio Luro vagy anyai nagyanyja Megmondtam (apja Noble Law) a 2003-as Magyar Kancadíj nyerője minden lehetőséget megad egy hosszútávú jó szereplésre.
A 2000-es évek elején a Dióspusztai Ménes változtatott addigi gyakorlatán és lovainak trenírozására felkérte a Közép-Európában jó nevű lengyel trénert P. Czarnieckit, aki igen hamar ráérzett a körülmények adta lehetőségekre. A gondjaira bízott Kegyúr az év lova lett, Megmondtam megnyerte a Kancadíjat, vagyis sikeres éveket töltött Dióspusztán. Talán erre emlékezve 2013. év őszén a ménes néhány yearlinget a szlovák Hanácek tréner gondjaira bízta.
Az elmúlt évek jól átgondolt és szakszerű munkája meghozta azt a sikert, melyre minden tenyésztő vágyik, hogy olyan lovat neveljen és treníroztasson, amely fel tudja venni a harcot a külföldi tenyészhelyek produktumaival. Ez most sikerült, ezzel is tovább öregbítve a hazai versenylótenyésztés eredményeit.”

Meteorit4 kicsi  Napos kicsi   Salsa kicsi

Fotó: Dr. Kovács Gábor / Alagi Zsokéiskola

Bábolna Nemzeti Ménesbirtok    2943 Bábolna, Mészáros út 1.
Tel.: +36 34/569-200    Fax: +36 34/569-202    E-mail: menesbirtok@babolnamenes.hu

Honlapkészítés: R-BIS